Huize Kruijssen Huize Kruijssen Huize Kruijssen

Blog

Waarom huizenkopers sneller vallen voor een gestyled huis

Stel, je hebt een diner. Met een date. Het zou weleens de ware kunnen zijn als je de foto’s bekijkt. De kans is groot dat je wat langer nadenkt over wat je aantrekt die avond. Al zullen er mensen zijn die denken what you see is what you get. Maar de meesten doen hun best er goed uit te zien. Sterker nog, die kopen wellicht een nieuwe outfit of gaan naar de kapper. Ze investeren in zichzelf.

 

Of wat dacht je van deze; je wilt van je auto af. Tien tegen één dat je ‘m door de wasstraat haalt, oneffenheden wegpoetst en wat defecten repareert voor je de mogelijke nieuwe eigenaar ontvangt. De rommel van de bijrijdersstoel haal je weg. Van de ijskrabber tot bonnetjes of mondkapjes. Je wilt dat die ander zich aangetrokken voelt tot jouw schone karretje.

 

Afdingen

Dat die kapper, de wasstraat of kleine reparaties geld kosten, daar doe je niet moeilijk over. Je wilt de vraagprijs ontvangen. Geen afdingpraktijken omdat een ruitenwisser niet werkt.

 

Snel van je huis af

Het bizarre is dat bij een woning, waar het om relatief veel meer geld gaat, menig verkoper daar niet aan denkt. Het primaire gevoel er snel van af te willen overheerst. Geen cent steken ze meer in de woning. Terwijl juist in de huizenmarkt onderhandelingen het meeste voorkomen én het gevoel bij de woning een grotere rol speelt dan je denkt. 

 

Een open keuken is fijn. Het gevoel belangrijker.

En daar gaat het om. Natuurlijk kijken kopers naar de praktische kant. De garage is fijn, net als de open keuken. Maar het gevoel vormt een essentieel koopargument. Waarom denk je dat accounts als Funda Makeovers zulke hits zijn? Heerlijk om te loeren naar andermans interieurs. Maar je vindt er van alles van.

 

Is dat gevoel ongrijpbaar? Nee. Je kunt daar handig op inspelen. Door je huis neutraal te stylen. Met vastgoedstyling. Daarmee voorkom je dat de natuurlijke ‘vibe’ van jouw huis verstoord wordt door je persoonlijke smaak of inrichting. Door je hobby of je huisdieren, om maar wat te noemen.

 

Waarom zou je dat doen?

Toegegeven, het is alleen voor omdenkers weggelegd. Je geeft namelijk eerst geld uit, voor je (meer) geld ontvangt. Vaak uit eigen portemonnee. Je investeert. Daarmee schep je de juiste voorwaarden om sneller en tegen minimaal de vraagprijs (of hoger vandaag de dag!) te kunnen verkopen. Want zakken met de vraagprijs, dat gaat je pas echt geld kosten!

Waarom huizenkopers sneller vallen voor een gestyled huis

De makelaar hoeft niets recht te praten, belangstellenden hoeven nergens ‘doorheen’ te kijken, mits ze dat al kunnen. De makelaar hoeft ook niet uit te leggen dat die grote kast veel licht wegneemt, of dat het eigenlijk zonde is die eethoek in de erker te zetten. Vreemde geuren en kleuren? Zijn er niet. Het huis is optimaal ingericht, fris en aantrekkelijk.

 

Trek het je niet aan

Kopers die jouw huis als hun denkbeeldige nieuwe thuis kunnen voorstellen, niet gehinderd door jouw persoonlijke attributen en smaak van meubels, kopen sneller en vaker tegen de vraagprijs blijkt in de praktijk.

 

Dat hoef je je niet persoonlijk aan te trekken, het is mens-eigen. Zelf ben je er ook gevoelig voor. Veel interieurs van de huizen op Funda zullen je niet aanspreken. Maar die ene, neutrale inrichting die aanvoelt als een VT-Wonen huis? Daar zie je jezelf wél wonen.

 

Haak daar slim op in als je je eigen woning in de verkoop doet. Met Vastgoedstyling. Een investering die je snel terugverdient!

 

Interesse of een vrijblijvend gesprek? Bel me!

 

Huize Kruijssen Vastgoedpresentatie
Giselle Kruijssen
Persoonlijke
benadering
Aandacht
voor de klant
Korte
lijnen
Realistisch
beeldmateriaal
Optimale
presentatie