Huize Kruijssen Huize Kruijssen Huize Kruijssen

Blog

Restyling

Waarom vastgoedstyling meer is dan de koekoeksklok weghalen?

 

Han! Ze halen d’n koekoeksklok van de muur!

- Och jee. As ’t vogelke da maar overleeft.

‘T kupke zit al wat los.

Ik kan wel jaanke! Al onze mooie spullekes!
 

Ze moeten eruit. Han en Sjan. Weg uit hun vertrouwde huis en buurt. Waar dik vijftig jaar werd gelachen en gehuild. Maar het gaat op Funda. Want er wacht een seniorenappartement op hen.
 

En dat doet pijn. Want in dit huis groeiden hun zonen Bertus, Twan en Bram op. De streepjes op de muur laten nog zien hoe hard ze groeiden. Hun trouwfoto’s hangen boven het dressoir.

 

Zij van de vastgoedpresentaties

Als ik binnenkom kijkt Sjan me argwanend aan. De armen over elkaar. ‘Dus gij zijt van de vasgoedpresentaasies? Nou ik heb alles opgeruimd dus ge ken gelijk de foto’s maken.’

 

Maar dat gaat niet. Overal staan porseleinen beeldjes. Op tafel een stapel kranten en folders. Bovenop pillendozen. De vensterbank staat vol planten, de muur hangt vol foto’s van de kleinkinderen.

 

Hier moet iets drastisch veranderen.

 

En dan ontdooit ze

Ineens zie ik een geschilderd portret hangen. ‘Wie is dat?” vraag ik. Sjan lijkt wat te ontdooien. ‘Dè is mijn peettante. Mooi hè?’ Ze begint te vertellen. Over hoe haar peettante nog een poosje bij hen in woonde. Over de kinderen die hier geboren zijn, de moeilijke jaren toen Han zijn baan verloor, en hoe ze weer opkrabbelden toen hij bij de post kon komen.

 

Langzaam win ik haar vertrouwen. Gelukkig, want het is essentieel om sámen dit project aan te pakken. Begrip tonen. Het is al een enorme stap om huis en haard te verkopen. Het is een groot deel van haar leven. En dan zal zo’n vastgoeddame even aan je spullen gaan zitten.

 

Samen maken we een lijstje. Wat is er nodig om deze woning zo goed mogelijk online te presenteren en zo snel mogelijk te verkopen? Wat kunnen zij zelf doen?

Restyling

Frisse look, ruimte en licht

Bij het tweede bezoek hebben Sjan en Han het lijstje opgevolgd. De inrichting is na 50 jaar zowaar veranderd. De vele kleedjes, foto’s en planten zijn weg. Nu nog even de puntjes op de i zetten. ‘Drinken jullie rustig je thee op. Ik maak nog even een rondje.’ Ik schik en herschik.

Zoveel mogelijk buiten het kritische gezicht van Han en Sjan.

Een frisse look, ruimte en licht. De woning ziet er stukken aantrekkelijker uit én is meer van deze tijd. En dat is broodnodig om snel en goed te verkopen!

Sjan en Han kijken met gemengde gevoelens naar de restyling. Maar als ik ga, legt ze haar hand even op mijn arm en zegt: ‘Bedankt war. Ge zijt unne goeie. Vergitte gij oew jaske nie?’

Huize Kruijssen Vastgoedpresentatie
Giselle Kruijssen
Persoonlijke
benadering
Aandacht
voor de klant
Korte
lijnen
Realistisch
beeldmateriaal
Optimale
presentatie